Series

What If…? Episode 1

Miután Sylvie megnyitotta a Multiverzumot, most van lehetőségünk kánonként betekinteni más idővonalakba, a Watcher segítségével, aki elméletileg a kedvenc történéseit mutatja be nekünk. Ha ez igaz, akkor az eddigiek alapján nem túl jó az ízlése, mert Captain Carter története kissé unalmasra sikerült. Vigyázat, SPOILEREK következnek!

A fő dolog, ami megváltoztatja az idővonalat, hogy mikor próbálják elvégezni a kísérletet Steve Rogersszel, a német ügynök előbb lendül támadásba, Steve-et kiütve a kamrából. Mivel nem akarják elpazarolni a szérumot, ezért Peggy Carter ugrik be a helyére. Természetesen a felette álló ezredes nem akarja őt bevetésre küldeni, mondván, hogy nő, de végül “kicselezi” a felettesét, megkapja a ruhát és a pajzsot, majd akcióba is lendül. Megszerzi a Tesseractot, amiből Stark kovácsol is egy Vasember ruhát, (ami eléggé az első Vasemberben megismert Iron Monger páncélra hajaz) és hogy Steve se maradjon ki a buliból, odaadják neki. Ami még fontosabb változtatás, hogy a Vörös Koponya nem bombákat akar dobni Amerikára, hanem egy másik dimenzióból próbál áthozni egy polip (vagy kraken?) szerű lényt, mint “a HYDRA bajnokát”. Az a végső harcszekvencia mondjuk elég ütősre sikerült.

Az epizód nem tököl, nagyon pörögnek az események, ami valamilyen szinten érthető, mivel ismerjük a történetet, de akkor is túl gyors ez a tempó. A párbeszédek egy-két mondatnál nem állnak többől, és azok is ügyetlenül vannak megírva, lényegében tükrözve a filmből (legalábbis Peggy és Steve csevejeinél ezt vettem észre). A szinkronszínészeken nem éreztem azt, hogy nagyon törődnének a szerepükkel. Egy-két kivételt leszámítva csak szimpla szövegfelolvasás az egész. Az animációra viszont nincs panasz. Sikerült egy nagyon egyedi, és látványos stílust megalkotni. A karakterek arcait majd még szokni kell, de annyi baj legyen.

Összegezve az első epizód egy gyenge történettel és szinkrongárdával nyit. Ha a későbbiekben nem változtatnak ezen (márpedig ha az előzetesek nem csalnak, akkor erre lesz bőven alkalmuk), akkor ezt az animáció szépsége nem fogja megmenteni. Egy hétköznap esti kikapcsolódásnak tökéletes, de nem Marvel fanoknak nem ajánlott.