Games

A Google Tokyos Doodle játéka zseniális!

A He-Man-es bejegyzés megírása után vettem észre, hogy a Google kezdőlapján egy újabb kis animáció van. Az gyorsan lejött, hogy az olimpiához lehet köze, a piros kapu, a macska és a különböző sportágak szimbólumai miatt. De arra nem gondoltam, hogy egy kis animációs videónál többet takar a dolog.

Egy rövidke anime stílusú felvezető videó után a főszereplő karakter Lucky, a macska megérkezik erre a szigetre, ami a játszóterünk lesz. Amin meglepődtem az anime intró után, hogy a játék animációja igazából pixel art. Viszont ez egy nagyon erős retró érzést ad az egésznek. Az irányítást nem vitték túlzásba, maradtak a nyilak/space kombónál. A feladat egyszerű: nyerd meg mind a 7 kis versenyszámot. Van itt pingpong, maraton futás és hegymászás is. Az én személyes kedvencem a “szinkronúszásnak” elnevezett lényegében táncolás volt. A szintúgy régi “időben nyomd a megfelelő nyilat” megoldást választották ehhez, amiről az Xbox-os Beatles és Metallica játékok jutottak eszembe.

Úgy 15-20 perc alatt végig is vittem az összes ilyen kis kihívást. Amit vagy kétszer, háromszor újra kellett próbálnom, az íjászverseny volt. Az az ellenség eléggé kifogott rajtam. Mondjuk nem tudom mit sikerült annyit bénáznom ott, elvégre csak a space-t kellett nyomogatni, hogy lője a karakter a nyílvesszőket. Ezután felfedeztem a főtéren, hogy van egy ilyen trófeaszoba, ahol serlegek jelennek meg, ha teljesítesz kis mellékküldetéseket NPC-knek. Ezért elkezdtem felfedezni rendesen a szigetet, mert előtte csak teleportálgattam innen-oda. És meglepően sok NPC-vel találkoztam, akik nem csak random le lettek oda dobálva. Persze, ebből a kategóriából is van bőven, de legalább az ő szövegük nem annyira repetitív.

A küldetések teljesen változatosak, nincs kettő ugyanolyan. Ami egy ilyen kis volumenű játéknál nagyon pozitív. Van amikor új péket kell szerezni, van amikor egy lavinát kell feltakarítani és olyan is, amikor egy láthatatlan köpenyes polipot kell megtalálni. Mire elértem volna oda, hogy kissé unom a játékot, a legutolsó ilyen kis küldetésben egy eléggé vicces összeesküvés elméletnek mondható poénnal leptek meg.

Borzasztóan jól szórakoztam ez a mini-game alatt. Remélem a jövőben időnként majd még előáll a cég ilyenekkel.